Vrienden van het Barlaeus
Cursussen terugblik 18-19

Vanaf september zullen de nieuwe cursussen weer op de website staan.
En is er mogelijkheid tot aanmelden.


collage en portrettekenen

Afgelopen cursusjaar waren er weer een aantal oude bekenden, zowel bij de deelnemers als bij de docenten. Rob de Jong had zijn klas weer vol, deze keer met Oedipus Rex van Sophocles en bij Annefie van Itterzon en Lot Schrameijer kon men zich weer creatief uitleven. Alexander Kauffman gooide het wat filosofie betreft deze keer over de Chinese boeg. Merel Meijer introduceerde Latijn bij ouders die daar behoefte aan hadden en Joachim Kraaij deed hetzelfde voor Grieks. Terug van weggeweest was daar Caroline Ansink met haar cursus componeren, waar waarschijnlijk nog een vervolg op komt omdat men de composities nog graag voor een klein publiek ten gehore wil brengen.


olieverf portret en stilleven

Er was ook nieuw aanbod! 

Naast tekenen was het nu ook mogelijk om met olieverf te werken bij Pauline Hille. 
Oud-collega’s David Rijser en Alfred Buitenkant konden zich in grote belangstelling verheugen.
David Rijser met Rivedere Roma waar deelnemers hun herinneringen aan en kennis van Rome konden opfrissen en Alfred Buitenkant die Italiaans aanbood voor beginners en licht gevorderden. Ook hier wilden de deelnemers nog weer met elkaar afspreken al dan niet om verder in het Italiaans te converseren. Italië blijft duidelijk een favoriet onderwerp! 
Lastiger blijkt het om mensen te motiveren voor bèta cursussen, hoewel oud-leerling en huidig docent wiskunde, Gabriël Molinari een stevig aanbod had in zijn cursus Oneindig. Peter Lammers, huidig docent economie en penningmeester van de Stichting, nam er aan deel en hield een vurig pleidooi voor het belang van gecijferdheid, tijdens de afsluitende borrel, zoals altijd op de Kring. Iedereen zou bekend moeten zijn met Hilberts hotel!

Diashow Cursussen 2018-2019 (mmv Frances Klein Gunnewiek) NB dia 37 83 en 94 is een kort filmpje

De cursussen vinden in het algemeen plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van het Barlaeusgymnasium aan de Weteringschans in Amsterdam.

Omdat we geen papieren nieuwsbrieven meer verspreiden, heeft misschien niet elke belangstellende weet van de nieuwe cursusronde. Als jullie mensen kennen voor wie dit mogelijk geldt, wil je die dan misschien zelf benaderen of hun naam doorgeven aan Jaela van Tijn via cursussen@vriendenvanhetbarlaeus. 


Het cursusaanbod voor het seizoen 2019-2020 komt in september op de website. Als je je aanmeldt, ontvang je daar automatisch bericht over.