Vrienden van het Barlaeus
Cursussen
collage en portrtettekenen
boetseren en Romeinse keuken

De cursussen starten 5 november 2018
Er zijn cursussen van 4, 5 of 8 maandagavonden.

Het cursusaanbod voor het seizoen 2018-2019 staat helemaal onderaan. Als je je aanmeldt, ontvang je daar in de toekomst altijd automatisch bericht over.

Hieronder een diashow van de cursussen van het afgelopen seizoen. Elke cursus begint met een titelblad.

Omdat we bijna geen papieren nieuwsbrieven meer verspreiden, heeft misschien niet elke belangstellende weet van de nieuwe cursusronde. 
Als jullie mensen kennen voor wie dit mogelijk geldt, zouden jullie die dan zelf willen benaderen of hun naam doorgeven aan Jaela van Tijn via cursussen@vriendenvanhetbarlaeus.nl.

Diashow Cursussen 2017-2018 – klik op symbool helemaal rechtsonder voor groot beeld (mmv Frances Klein Gunnewiek)

Ruben Gischler, borrels & Johan Weststeijn

De cursussen vinden plaats op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van het Barlaeusgymnasium aan de Weteringschans in Amsterdam.
De cursusavonden zijn op 5, 12, 19 en 26 november 2018 en 7, 14, 21, 28 januari 2019

Na de eerste cursusavonden op 5 november en 7 januari zal op school een kleine borrel na afloop (vanaf 22.00 uur) gehouden worden, zodat de cursisten elkaar even kunnen spreken. “De ontmoeting met elkaar met alle lekkere hapjes in de docentenkamer, maakt de cursus voor mij extra waardevol.” 
De laatste cursusavond zal zijn op maandag 28 januari 2019, waarna vanaf 22.00 uur de traditionele borrel op societeit De Kring zal plaatsvinden. Hiervoor worden alle cursisten en docenten (ook als zij de laatste avond geen cursus hebben) van harte uitgenodigd.

docenten praten met hun handen: Alexander Kauffman, Rob de Jong, Richard Haasen & Patrick Faas

Aanmelden (graag uiterlijk 22 oktober) gaat als volgt:

  1. Klik op Details en inschrijven voor een beschrijving van de cursus. Je kunt direct zien hoeveel beschikbare plaatsen er nog zijn.
  2. Als je nog niet ingelogd bent, moet je inloggen om je op te kunnen geven voor een cursus.
  3. Heb je je al eens aangemeld, dan log je in met je e-mailadres en je zelfgekozen wachtwoord. Als je nog geen log-in hebt, dan meld je je eerst aan. Klik bovenaan de pagina op Inloggen en registreren en op Registrerenen vul het formulier in. Het kan zijn dat aanmelden niet lukt (bijvoorbeeld omdat er automatisch een wachtwoord is gemaakt), stuur dan een mail naar cursussen@vriendenvanhetbarlaeus.nl
  4. Eenmaal ingelogd kun je je opgeven voor de cursus van je keuze.
  5. Dit doe je door Gelijk betalen via iDeal aan te klikken.
  6. Vervolgens Betalen met iDeal aanklikken.
  7. Je komt nu in het internetbankierprogramma, waarmee je op de gebruikelijke wijze de cursus betaalt.
  8. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
  9. Je inschrijving is pas definitief als je betaling is ontvangen.

Als je om welke reden dan ook niet met iDeal het bedrag hebt overgemaakt, verzoeken wij je uiterlijk 22 oktober 2018 het cursusbedrag (dus zonder de bij een cursus vermelde extra kosten) over te maken naar: 
ING-rekeningnummer NL04 INGB 0000 109170, ten name van de Vrienden van het Barlaeus Gymnasium onder vermelding van je naam en het cursusnummer.

Wil je de extra onkosten die bij sommige cursussen staan vermeld, zoals materiaal- en modelkosten, kopieerkosten of kosten van een aan te schaffen boek NIET tezamen met de cursusdonatie over te maken, maar apart en rechtstreeks af rekenen met de desbetreffende docent op de eerste les? Uiteraard hoeven er geen extra onkosten te worden betaald als deze niet bij de cursus staan vermeld.

NB Bij te weinig aanmeldingen (minimaal 6 deelnemers) zal de cursus helaas geannuleerd moeten worden.

Tijdens de cursusavonden worden foto’s genomen die gebruikt worden voor de website en de Nieuwsbrief van de Vrienden van het Barlaeus. Mocht iemand daar bezwaar tegen hebben, gelieve dat per mail door te geven: cursussen@vriendenvanhetbarlaeus.nl

KOSTEN

 • 4 avonden €60
 • 8 avonden €120

korting voor alumni t/m 29 jaar:
25% voor 1 persoon
50% bij 2 of meer personen die zich gelijktijdig aanmelden (en betalen)

In overleg is het in sommige gevallen mogelijk om later nog bij een cursus in te stromen: cursussen@vriendenvanhetbarlaeus.nl

klik hier voor het cursusoverzicht met data en kosten