Vrienden van het Barlaeus
1 Latijn voor beginners

Door Merel Meijer, docent Oude Talen

Datum/Tijd
Begindatum: 4 januari 2021 / Einddatum: 25 januari 2021

Van 20:00 tot 22:00

Locatie
online


Het Latijn is niet alleen de taal van de Romeinen, maar eveneens van de christelijke kerk en de wetenschap, en heeft zelfs tot in de vroegmoderne tijd gediend als lingua franca. Bovendien staat het Latijn aan de basis van bijna elke Europese moderne taal. De Latijnse taal is het middel bij uitstek om kennis te nemen van het gedachtegoed van de Westerse beschaving. Tijdens deze cursus nemen we de basisgrammatica van het Latijn door en zullen we enkele hoogtepunten van de Latijnse literatuur met elkaar bespreken zoals de geschiedschrijvers Livius en Tacitus, maar toch zeker ook de eposdichters Vergilius en Ovidius

vier avonden in januari; 4, 11, 18, 25 januari 2021

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in cursus 2: Grieks voor beginners

 

“Ik heb het afgelopen jaar bij Merel de twee cursussen Latijn gedaan. Heel interessant, nog leuker dan verwacht, geen enkel minpunt te vermelden, volgend jaar ga ik graag voor Grieks of een andere cursus.”

“De cursus heeft zeker voldaan aan mijn verwachting om inzicht te krijgen in wat van de brugklassers wordt verlangd bij het leren van Latijn. Dat kan niet anders in een compacte cursus. Het nadeel daarvan vind ik dat mijn vaardigheden om zelf een tekst te vertalen niet in hetzelfde tempo zijn toegenomen. Dat zou misschien anders kunnen door gerichte oefeningen op te geven. Complimenten voor Merel die de stof goed en enthousiast overbracht.”

“Dit jaar heb ik de vervolgcursus Latijn gedaan. Ik vond het wederom heel erg leuk en veel te kort.
Het lijkt me leuk om Grieks te doen en wellicht kan dit ook een keer aan het begin van het jaar. Dat is zeker fijn voor ouders van tweede klassers die dan meteen met hun kinderen kunnen meekijken.”

 

Schrijf je in

Nog 10 plaatsen beschikbaar

Er kunnen nog geen reserveringen worden geplaatst voor deze cursus.


Terug naar cursusoverzicht