Vrienden van het Barlaeus
Italiaans

Door Alfred Buitenkant, oud-docent Geschiedenis

Datum/Tijd
Begindatum: 1 november 2020 / Einddatum: 9 november 2020

Van 20:00 tot 22:00

Locatie
online


vier maandagavonden in januari; start 4 januari

 

“Ik deed dit jaar voor de tweede keer mee, en mocht dubbel genieten: Ik volgde zowel bij Alexander als bij Alfred een (deel van) hun cursus. Wederom weer een erg leuke manier om de donkere wintermaanden door te komen, ik heb genoten van hun bevlogen lessen. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn!”

“Ik heb meegedaan aan de cursus Italiaans en had er heel veel plezier bij. Alfred Buitenkant weet de lessen heel levendig en afwisselend vorm te geven. Jammer dat deze cursus maar 4 weken duurde. Ik zou graag volgend jaar weer deelnemen.”

“Voor het eerst deed ik mee aan een cursus, die van Italiaans voor Gevorderden, en ik vond het super. Gewoon jammer dat het alleen maar 4 avonden waren, dus pas in januari begon, en niet al in november. Volgend jaar doe ik graag weer mee……!!”

“Ik heb afgelopen keer voor het eerst een cursus gevolgd. Italiaans. Omdat het er maar niet van kwam wat nader kennis mee te maken met de meest lyrische taal die ik ken. En vooral ook gestructureerd kennis maken, zodat smoezen niet meer opgaan. Gewoon, een keer in de week al lavoro (aan de bak). Daverro grande. (De vertaling daarvan? Moeten jullie zelf maar deze cursus gaan doen, hahaha. Hoef toch niet alles voor te kauwen;) En dat onder de bezielende leiding van de Italianofiel Alfredo Esterno. Een tikkkeltje chaotisch, maar ook dat is echt Italiaans. En hij kent de weg in de Italiaanse kunst en geschiedenis, ook wel zo leuk. Dus ja, ik vond het leuk, ik vond het nuttig, ik vond het aangenaam. Wel handig om van tevoren een tip te geven voor een goed leerboekje of zo. Toevallig had ik de moeite genomen om naar een goede boekhandel te gaan om wat leerboekjes in te zien en met een goeie thuis te komen: dezelfde als Alfredo, zo bleek. Maar anderen waren daar niet aan toegekomen.”

Schrijf je in

Nog 20 plaatsen beschikbaar

Er kunnen nog geen reserveringen worden geplaatst voor deze cursus.


Terug naar cursusoverzicht