Vrienden van het Barlaeus
Vrouwen in de kunst: muze model maker

Door Rosanne Koster, Barlaeusdocent tekenen

Datum/Tijd
Begindatum: 8 januari 2024 / Einddatum: 29 januari 2024
4 in januari
Van 20:00 tot 22:00

Locatie
Barlaeus Gymnasium


Iedereen kent de meesterwerken van Rembrandt, Picasso en Monet. Maar wie kent het werk van Clara Peeters, Dora Maar en Suzanne Valadon? Deze vrouwelijke kunstenaars zijn goeddeels onbekend gebleven. Dat is jammer, want hun werk zit net zo vol leven, mysterie en diepgang als dat van hun mannelijke tijdgenoten. Deze cursus haalt deze vrouwen uit de schaduw en geeft daarmee een ander overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de vroegmoderne tijd. De serie is voor iedereen die geïnteresseerd is in het perspectief van de vrouw als maker, in plaats van muze of model.

acht maandagavonden in januari 2024;  8, 15, 22 en 29 januariDora Maar als schilder                                                                            Dora Maar zoals men haar kent, door de ogen van Picasso

“De cursus Klassieke mythologieën in hedendaagse kunst was echt fantastisch.
We waren met een klein intiem groepje en Rosanne Koster is geweldig.
Inspirerend met veel goede energie, een heerlijkheid om een avond naar de luisteren en van te leren.
Tip, maak meer reclame voor deze cursus, want ik gun meerdere mensen dit.”

“Met heel veel plezier heb ik weer meegedaan met een cursus, dit jaar over mythologie en kunst. Ik vond dat Rosanne het fantastisch heeft gedaan. Zij heeft  ons een heel mooi overzicht gegeven. Ze heeft zelfs nog een extra avond verzorgd. Boven verwachting. Ook de start en de afsluiting met borrel vond ik erg leuk. Het enige jammere vond ik dat er zo weinig deelnemers waren bij onze cursus. Dit is echt een cursus die voor heel veel mensen interessant is  Misschien kan er dus nog wat meer gedaan worden aan promotie en reminden. Verder alleen maar complimenten!”

“Hele leuke cursus, goede docent!”

“De cursus was fantastisch, iedere week keek ik er weer naar uit dat ik mocht!
Begrijp niet dat er niet veel meer mensen waren maar weet niet waar dat aan ligt.
Ik ben iedereen enthousiast aan het maken voor de volgende reeks dus aan mij zal het niet liggen ;-).
Heel leuk ook dat het niet alleen voor oud Barlaeanen is maar voor iedereen.
Dankjewel voor de organisatie en ik wil nogmaals zeggen dat ik Rosanne’s cursus echt super vond.”


“Ik heb de cursus van Rosanne Koster gedaan, mythologie en moderne kunst, en ik heb daar zeer van genoten. Met veel enthousiasme houdt Rosanne haar verhaal en de plaatjes van de moderne kunst waren voor mij voor een groot deel onbekend. Dus weer wat geleerd zoals dat hoort op school. Kortom: zeer, zeer tevreden over de cursus.”

“Heel leuk en leerzaam en goed voorbereid door de docente. Doe volgend jaar zeker weer mee.”

“Veel dank voor de organisatie van deze leuke cursussen.
De cursus van 4 avonden, Mythologie in de moderne kunst door Rosanne Koster, was bijzonder leuk. Met veel enthousiasme vertelde Rosanne over de inspiratie van moderne kunstenaars op bekende mythologische verhalen. Ik heb ervan genoten.”

“Er was een nieuwe cursus bijgekomen, die mij op het lijf geschreven stond : Mythologie in de beeldende kunst.Het interessante was dat het helemaal niet over de oude of romantische schilderkunst ging, die zo overbekend is, maar juist over de schilder/ beeldhouw en performances; kunst van na 1930 tot de hedendaagse. Rosanne Koster vertelde zo meeslepend, met daarbij zulke byzondere dia’s, dat 4 avonden bijna te weinig was . Leuk als dat volgend jaar weer op het programma staat.. Mythologie in de muziek zou ook n prachtig onderwerp zijn denk aan opera’s van Handel ..ea “

Schrijf je in

Nog 11 plaatsen beschikbaar

Er kunnen nog geen reserveringen worden geplaatst voor deze cursus.


Terug naar cursusoverzicht