Vrienden van het Barlaeus
Klassieke mythologie in moderne en hedendaagse kunst

Door Rosanne Koster, Barlaeusdocent tekenen

Datum/Tijd
Begindatum: 31 oktober 2022 / Einddatum: 21 november 2022
1 in oktober 3 in november
Van 20:00 tot 22:00

Locatie
Barlaeus Gymnasium


De klassieke mythologie is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor beeldend kunstenaars. Mythologische thema’s zoals hebzucht, schoonheid, roem en hoogmoed zijn ook in de moderne tijd nog steeds een dankbaar onderwerp. Deze serie lezingen onderzoekt de manieren waarop moderne en hedendaagse kunstenaars zich de klassieken toe-eigenen en die vervormen, interpreteren en actueel maken; van Picasso’s fascinatie voor de minotaurus tot Damien Hirsts megalomane (re)constructie van een schipbreuk.

vier avonden in oktober/november; 31 oktober 7, 14, 21 november 2022

“Ik heb de cursus van Rosanne Koster gedaan, mythologie en moderne kunst, en ik heb daar zeer van genoten. Met veel enthousiasme houdt Rosanne haar verhaal en de plaatjes van de moderne kunst waren voor mij voor een groot deel onbekend. Dus weer wat geleerd zoals dat hoort op school. Kortom: zeer, zeer tevreden over de cursus.”

“Heel leuk en leerzaam en goed voorbereid door de docente. Doe volgend jaar zeker weer mee.”

“Veel dank voor de organisatie van deze leuke cursussen.
De cursus van 4 avonden, Mythologie in de moderne kunst door Rosanne Koster, was bijzonder leuk. Met veel enthousiasme vertelde Rosanne over de inspiratie van moderne kunstenaars op bekende mythologische verhalen. Ik heb ervan genoten.”

“Er was een nieuwe cursus bijgekomen, die mij op het lijf geschreven stond : Mythologie in de beeldende kunst.Het interessante was dat het helemaal niet over de oude of romantische schilderkunst ging, die zo overbekend is, maar juist over de schilder/ beeldhouw en performances; kunst van na 1930 tot de hedendaagse. Rosanne Koster vertelde zo meeslepend, met daarbij zulke byzondere dia’s, dat 4 avonden bijna te weinig was . Leuk als dat volgend jaar weer op het programma staat.. Mythologie in de muziek zou ook n prachtig onderwerp zijn denk aan opera’s van Handel ..ea “

Schrijf je in

Nog 14 plaatsen beschikbaar

Er kunnen nog geen reserveringen worden geplaatst voor deze cursus.


Terug naar cursusoverzicht