Vrienden van het Barlaeus
Italiaans voor licht gevorderden

Door Alfred Buitenkant, oud-Barlaeusdocent Geschiedenis

Datum/Tijd
Begindatum: 8 november 2021 / Einddatum: 31 januari 2022
8 avonden
Van 20:00 tot 22:00

Locatie
Barlaeus Gymnasium


Uitgangspunt van de cursus is nadere kennismaking met de Italiaanse taal en cultuur. Doel is het aanbrengen van enige vaardigheid ten behoeve van het voeren van een eenvoudige conversatie. Denk aan winkelen, restaurantbezoek,  contact met de verhuurder van je bnb etc.
Kennismaking met de Italiaanse cultuur zal gaan via verschillende invalshoeken: schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en natuurlijk de Italiaanse opera, kortom  binnen de cursus Italiaans een minicursusje kunstgeschiedenis.

acht maandagavonden in november 2021 en januari 2022; 8, 15, 22, 29 november en 10, 17, 24, 31 januari

“ik heb genoten van zijn bevlogen lessen.”

“Alfred Buitenkant weet de lessen heel levendig en afwisselend vorm te geven. Jammer dat deze cursus maar 4 weken duurde.”

“Gewoon jammer dat het alleen maar 4 avonden waren, dus pas in januari begon, en niet al in november. Volgend jaar doe ik graag weer mee……!!”

“En dat onder de bezielende leiding van de Italianofiel Alfredo Esterno. Een tikkeltje chaotisch, maar ook dat is echt Italiaans. En hij kent de weg in de Italiaanse kunst en geschiedenis, ook wel zo leuk. Dus ja, ik vond het leuk, ik vond het nuttig, ik vond het aangenaam.”

“Alfred ging er wel in een razend tempo doorheen en dat eist natuurlijk thuis oefenen en huiswerk maken. Ik heb ook genoten van de zijpaden die Alfred ons voorschotelde; teksten uit Don Giovanni, Romeinse kerken, schilderkunst, enzovoort.”

“Mijn verwachtingen werden volledig overtroffen door zijn enthousiaste manier van lesgeven, en de vele culturele extra’s die hij ook nog bood. Met daarbij opgeteld de goede sfeer en leuke andere cursisten durf ik echt wel van een succes te spreken.”

Reserveringen

17/20 plaatsen beschikbaar - € 120,00

Je moet inloggen of jezelf registreren om te kunnen reserveren.Terug naar cursusoverzicht