Vrienden van het Barlaeus
Collage

Door Lot Schrameijer, beeldend kunstenaar, docent Artez

Datum/Tijd
Begindatum: 6 november 2023 / Einddatum: 27 november 2023
4 in november
Van 20:00 tot 22:00

Locatie
Barlaeus Gymnasium


Tijdens deze cursus staat de collage centraal. Het is een techniek waarmee snel een resultaat kan worden bereikt. Maar hoe kun je te werk gaan, hoe laat je een sterk of betekenisvol beeld ontstaan?
Door verschillende opdrachten zullen de mogelijkheden van collage worden verkend. Spelen met vorm, kleur, toon en textuur staat centraal, naast het spelen met inhoud en betekenis van beeld. Ter inspiratie zullen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis worden besproken, van kubisme en popart tot voorbeelden uit de hedendaagse kunst. Nabesprekingen en feedback vormen een wezenlijk onderdeel van de lessen.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden en de begeleiding is individueel.

Zelf meenemen: tijdschriften en penselen (verschillende maten)
Materiaalkosten € 10,-; eerste les afrekenen bij de docent

www.charlotteschrameijer.nl

vier maandagavonden in november 2023;  6, 13, 20 en 27 november

   
   

   

 

 

“Ik vond het zeker de moeite waard, want ik heb het nodige geleerd, de sfeer was goed en de resultaten verrassend. De begeleiding van Lot was prima en de groepsgrootte goed. (NIET GROTER)”

“Ik vond de cursus die Charlotte gaf, ontzettend goed en leuk. Echt jammer dat zij ziek werd en de cursus ook deze keer vroegtijdig moest stoppen. Het zou alleen fijn zijn wanneer hij een (half) uurtje langer per avond was, want nu was het iedere keer een race om je collage te maken, te bespreken en de boel op te ruimen. Maar verder dus niets dan lof voor de avondcursus!”


“Met heel veel plezier heb ik voor het derde (of vierde) jaar op rij de cursus Collage en Mixed Media gevolgd bij Charlotte Schrameijer.
Ik weet nu al dat ik me weer aanmeld voor het komende jaar. Het zijn altijd inspirerende en gezellige lessen. Op haar eigen subtiele wijze geeft Charlotte fijne tips en moedigt ze ons aan om vooral te spelen met het papier en de opdracht. Er liggen aan het eind van de les steeds weer mooie en compleet verschillende collages.”

“Ook dit jaar heb ik, inmiddels voor de derde keer, de cursus collage bij Lot gevolgd. En met veel plezier. En vanzelfsprekend schrijf ik me volgend jaar weer in.”

“Lot is kundig in het geven van hints, op het moment dat het nodig is. De sfeer is geweldig tijdens de lessen.”

“Collage maken bestaat uit een opdracht, tijdschriften bekijken en verzamelen van materiaal wat je denkt nodig te hebben, knippen, veel knippen en nu komt het leukste je let op vorm, kleur en vakverdeling. En de kunst van het weglaten, er zijn heel wat beslissingen te nemen.
Dus veel tegelijkertijd, waardoor het twee uur lang volle concentratie vergt en deze inspanning is volledige ontspanning. En na twee uur zie je een resultaat verschijnen wat in mijn geval altijd anders is dan ik in eerste instantie van plan was. Collage maken is jezelf verrassen.”

“….maar wat ik heb meegemaakt was weer heerlijk.
Lot is een inspirerende, behulpzame docente, en de club is vertrouwd en gezellig. Ik blijf gewoon lekker plakken!”

“Ik heb de cursus Collage & Mixed arts gedaan bij Charlotte en dat is de groep zo goed bevallen dat we er nog een dagje aan vast hebben geplakt.”

“Wat was het weer fijn om collages te maken bij Lotte! In een gezellige sfeer, knippend en “spelend” mooie kunstwerken maken. En als je dan toch niet echt heel tevreden was, wist Lotte met haar enthousiasme wel weer een paar goede dingen aan te wijzen waardoor je toch weer met een goed gevoel naar huis fietste.”

“Het was werkelijk een openbaring dat een groep volwassen volledig opging in het knippen en plakken van cirkels, driehoeken en vierkanten.
Onze groep was fanatiek, leergierig en enorm gemotiveerd.
Ik ben zelf docent en ik bewonder de wijze waarop Lot iedereen op zijn en voornamelijk haar niveau begeleidde; van vrije creatieveling zoals ik tot het bijna professionele werk van andere cursisten. Ze is een bevlogen en vakkundig en bovendien ook nog zo vriendelijk.”

“Deze cursus is voor iedereen geschikt. Het maakt niet uit op welk niveau. Charlotte geeft dmv presentatie uitleg en voorbeelden van de verschillende technieken en laat je vervolgens helemaal vrij en geeft desgevraagd advies. Kortom: een heerlijke cursus met verbazingwekkende resultaten.”

Reserveringen

12/12 plaatsen beschikbaar - € 60

Tickets

€ 60

Je moet inloggen of jezelf registreren om te kunnen reserveren.


Terug naar cursusoverzicht